Tanulási korlátozások

Tanulási korlátozások

Gyors tények a tini dohányzásról az Egyesült Államokban

 • Naponta több mint 3800, 18 évesnél fiatalabb ember dohányzik az első cigarettájukban
 • További 2100 fiatal felnőtt napi cigaretta dohányzóvá válik
 • A cigaretta dohányosok 99% -a először 26 éves koráig próbálta dohányozni. , A fiatalok azt válaszolták, hogy az első használt terméket ízesítették -e – például a mentol, a menta, a szegfűszeg, a fűszer, a cukorka, a gyümölcs, a csokoládé vagy más édességek ízlése.

  Összesen 13 651 fiatal volt, akiknek válaszát erre a tanulmányra használták. Ezek közül 51% volt férfi, az átlagéletkor 14,5 év volt.

  Az eredmények azt mutatják, hogy a fiatalok többsége először ízesített terméket használt: a vízipipa-felhasználók 89% -a, az e-cigaretta-felhasználók 81% -a, a szivarhasználók 65% -a és a cigaretta dohányosok 50% -a.

  A fiatal vizsgálati alanyok körében, akik az elmúlt 30 napban dohányt használtak, az ízléses termékhasználat az összes termékhasználó 80% -a volt, a vízipipa-felhasználók 89% -a, az e-cigaretta felhasználók 85% -a, a 72% -a, 72% Szivar dohányosok és a cigaretta dohányosok 60% -a.

  Sőt, a fiatalok rutinszerűen megemlítették a termék ízesítését az összes terméktípus, beleértve az e-cigarettát, a vízipipa, a szivar, a füst nélküli dohány és a Snus tasakok használatának okát.

  A megállapítások kommentálásával a szerzők azt írják:

  „A nemzeti iskolai alapú becslésekkel összhangban ez a tanulmány megerősíti az ízesített termékek széles körű vonzerejét az ifjúsági dohányfelhasználók körében. A dohányzás -ellenőrzési és megelőzési stratégiák folyamatos bizonyított dohányzási dohánytermékeinek csökkentésére irányuló erőfeszítéseket is figyelembe kell venni a fiatalok körében. ”

  Vizsgálati korlátozások

  Bár a tanulmánynak sok erőssége volt, beleértve a nagy mintát, volt néhány korlátozás. Az egyik magában foglalja a potenciális visszahívási elfogultságot, mivel a fiatalok gyakran sok termékkel kísérleteztek.

  Ezenkívül az elemzés nem teszi lehetővé az ízesítés közvetlen becslését a dohányzás kezdeményezésében a fiatalok körében. ” A szerzők azt is megjegyzik, hogy a háztartási és az iskolai ifjúsági dohányfelmérésekben vannak „módbeli különbségek”.

  Az Egyesült Államokban a mentolon kívüli ízek tiltottak a cigarettákban, de a kutatók megjegyzik, hogy az ízesített nem cigaretta dohánytermékek széles körben elérhetők, potenciálisan vonzóak a fiatalok számára.

  Mivel azok a fiatalok, akik 18 éves korukra nem kezdnek el dohányt használni, valószínűleg soha nem indulnak el, a tini dohányzás csökkentésére irányuló kezdeményezések jelentős közegészségügyi prioritás.

  Medical News Ma a közelmúltban beszámoltak egy olyan tanulmányról, amely feltárta, hogy a marihuána használata 2001 óta megduplázódott az Egyesült Államokban.

 • Dohányzás/leszokás a dohányzásról

A ghee egészségesebb, mint a vaj? A

ghee egy olyan tisztított vaj típusa, amely kevesebb tejfehérjét tartalmaz, mint a szokásos vaj. Ez az összetevő használható a szokásos vaj helyett, de egészségesebb -e, és van -e valamilyen előnye?

ghee felhasználható a vaj helyettesítésére, és sokan azt gondolják, hogy a ghee egészségesebb alternatíva lehet a főzés során.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a ghee és a vaj közötti különbségeket a termelés, a táplálkozás és az egészségesség szempontjából, valamint az ezekkel a termékekkel kapcsolatos kockázatokat.

Mi a ghee? A

ghee a nagyon kántalmazott vaj egy olyan formája, amelyet hagyományosan használnak az ázsiai főzés során. Mint a vaj, a ghee -t általában tehéntejből készítik.

ghee a szokásos vaj megolvadásával készül. A vaj folyékony zsírokba és tej szilárd anyagokká válik. Az elválasztás után a tej szilárd anyagát eltávolítják, ami azt jelenti, hogy a ghee kevesebb laktóz van, mint a vaj.

Hagyományosan a ghee -t főzőolajként, edények összetevőjeként és az ajurveda terápiákban használták. A GHEE -t továbbra is az ajurvédikus masszázsban használják, és alapként a gyógynövények és a kiütések kezelésére szolgáló gyógynövényes kenőcsök.

Hogyan készül a ghee? A

ghee -t hosszabb ideig melegítik, mint más típusú tisztított vaj, ami hozzájárul az erősebb és nuttier ízhez, valamint a sötétebb árnyalathoz. A

ghee -nek magasabb égési pontja van, mint a szokásos tisztított vaj, ami azt jelenti, hogy ideális az ételek sütéséhez vagy pirításához.

Egy ember otthon készítheti a ghee -t szokásos sózott vajjal. Lassan megolvasztja a vajat, és sújtja le a szilárd anyagokat, amelyek a felszínen összegyűlnek. Folytassa a vaj főzését, amíg az összes tej szilárd anyag le nem süllyed, és a folyadék tiszta – ez tisztított vaj.

Folytassa a főzést még néhány percig, amíg a serpenyő alján lévő tej szilárd anyagja barnavá válik. A főtt tej szilárd anyagok az ízét és színét adják. A folyadékot szitálja egy üvegedénybe vagy palackba, és hagyja lehűlni és megszilárdulni.

ghee vs vaj

Mivel a ghee és a vaj egyaránt tehéntejből származik, táplálkozási profiljuk és zsírtartalmuk nagyon hasonló.

Mivel a ghee nem tartalmaz ugyanolyan szintű tejfehérjéket, mint a vaj, akkor jobb lehet azok számára, akik nem tolerálják jól a tejtermékeket.

A GHEE előnyei és kockázatai

Különböző kutatások megvizsgálták a GHEE bevonásának lehetséges előnyeit és kockázatait az ember étrendjébe. Ide tartoznak:

Szívbetegség

A 2010 -es kutatások szerint a GHEE csaknem 50 % -os telített zsírt tartalmaz, ami aggodalomra ad okot, hogy a GHEE növeli a koszorúér -betegség kockázatát (CAD ) Indiában.

Ugyanakkor egy 2018. évi tanulmány, amely Észak -Indiában 200 embert vizsgált, azt sugallja, hogy a vérben a zsír és a koleszterin egészségesebb volt azokban az emberekben, akik több ghee -t és kevesebb mustárolajat evett az étrendben. Az eredmények között szerepelt az alacsonyabb LDL vagy a rossz koleszterinszint és a magasabb HDL vagy a jó koleszterinszint.

Ez a tanulmány csak az eredményeket hasonlította össze a ghee és a mustárolaj, nem pedig a vaj között. A mustárolaj egyes formáit az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában betiltják fogyasztásra, mivel ezek tartalmaznak erukinsavat.

Alacsonyabb tejcukorszint és fehérjék

Mivel a ghee -nek sok tejfehérjéjét eltávolították, sokkal alacsonyabb szintű tejfehérjéket tartalmaz, például kazein és laktóz, mint a szokásos vajnál –

Az a személy, aki érzékeny vagy intolerancia a laktózra és a kazeinre, előfordulhat, hogy hasznos a ghee használata a vaj helyettesítésére.

butirátot tartalmaz

ghee tartalmaz egy butyrátsavnak nevezett zsírsavat, amely alapvető szerepet játszik az emésztési egészségben. Lehet, hogy gyulladásgátló hatásokkal is járhat.

Ugyanakkor, mivel a butirátot a rost baktériumok fermentációjával állítják elő a vastagbélben, az embernek nem kell telített zsírt fogyasztania. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint

szerint a vaj előnyei és kockázatai

A valódi vaj nem tartalmaz transzzsírokat. Ugyanakkor magas a telített zsírok szintje, ami hozzájárulhat a magas vér koleszterinszinthez és a szívbetegséghez, ha nem fogyasztják.

Az American Heart Association azt javasolja, hogy az embernek teljes napi kalóriájának legfeljebb 5–6 % -át a telített zsíroktól, ami napi 13 gramm.

A zsírok azonban nélkülözhetetlenek az egészséges étrendhez. Az embernek korlátoznia kell a telített zsírok bevitelét, és növelnie kell az egészséges zsírok nélküli és többszörösen telítetlen zsírok bevitelét.

Az egészséges zsírok jó forrásai a halak, a diófélék, a magok és az olajbogyó.

Következtetés

ghee a vaj másik formája, és a kettő táplálkozási profilja és zsírtartalma hasonló. A ghee azonban jobb lehet az emberek számára, akik érzékenyek a laktózra és a kazeinre, mivel mindkettő kevesebbet tartalmaz.

Míg a ghee -t és a vajat korlátozni kell, az ember időnként mindkét ételt tartalmazhat változatos és kiegyensúlyozott étrendbe.

 • Táplálkozás/étrend

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

A görög joghurt jó neked?

A görög joghurt különbözik a többi joghurttól, mert a savó eltávolításának feszültségén megy keresztül. A savó egy folyadék, amely laktózt, a tejben található természetes cukrot tartalmaz. A görög joghurt népszerű tejtermék, de ez jó neked?

A joghurt készítése magában foglalja a tej erjesztését a jótékony baktériumok élő tenyészeteivel.

A feszített görög joghurt alacsonyabb a cukorban, mint a szokásos joghurt. A savó eltávolítása vastagabb, krémesebb joghurtot hoz létre, amelynek íze van.

Egyes gyártók sűrítőszereket adnak hozzá a szokásos joghurthoz, és „görög stílusú” joghurtként forgalmazzák, amely nem rendelkezik ugyanolyan egészségügyi előnyökkel, mint a görög joghurt.

Ezenkívül az alacsony vagy zsírtartalmú görög joghurt nem rendelkezik ugyanolyan egészségügyi előnyökkel, mint a hagyományos görög joghurt.

Ebben a cikkben megismerje a görög joghurt nyolc lehetséges egészségügyi előnyeit, valamint arról, hogyan lehet azt kiegyensúlyozott étrendbe bioretin ellenjavallatok https://harmoniqhealth.com/hu/bioretin/ beépíteni.

8 A görög joghurt egészségügyi előnyei

A görög joghurt fogyasztása jó lehet az egészségre, köszönhető

 • probiotikumok
 • Jód
 • B-12-vitamin
 • A görög joghurt potenciális egészségügyi előnyei között szerepel:

  < H3> 1. A csontok egészségének javítása

  A görög joghurt fogyasztása javíthatja a csontok egészségét, mivel gazdag kalciumban és fehérjében.

  A kalcium elősegíti a csontok egészségét, és csökkentheti az osteoporosis, a degeneratív csontbetegség kockázatát. A elegendő fehérje fogyasztása szintén létfontosságú a csontok egészségéhez.

  2. Az étvágy és az éhség csökkentése

  A görög joghurt proteinben gazdag, így segíthet az embereknek hosszabb ideig teljesebbnek érezni magát. A kutatások azt sugallják, hogy az emberek egész nap kevésbé fogyaszthatnak egy olyan étkezés után, amely magas fehérjetartalmú.

  Egy további tanulmány azt találta, hogy az étrend -fehérje növekvő száma arra készteti az embereket, hogy kevesebb kalóriát fogyasztanak, ami hozzájárult a nagyobb fogyáshoz.

  3. A metabolizmus fokozása

  A kutatások azt sugallják, hogy a magas fehérjetartalmú étrend étkezése növeli a napi égetett kalória számát. A legjobb, ha minden étkezéshez néhány fehérjét tartalmaz.

  A fehérjetartalma ellenére a görög joghurtot önmagában nem valószínű, hogy az ember több kalóriát éget.

  De a görög joghurt fogyasztása, egy kiegyensúlyozott étrend részeként, amely elegendő fehérjét, rostos szénhidrátot és egészséges zsírokat tartalmaz, elősegítheti a fogyás és az anyagcserét.

  4. A bél egészségének javítása

  A görög joghurt probiotikumokat tartalmaz. Ezek olyan jó baktériumok, amelyek helyreállíthatják az egészséges baktérium -egyensúlyt a bélben.

  De a legfrissebb kutatások kérdéseket vetnek fel ezekkel az előnyökkel kapcsolatban. Lehetséges, hogy nem mindenki reagál a probiotikumokra ugyanúgy.

  A 2018. évi tanulmány azt sugallja, hogy egyes emberek bélje rezisztens a probiotikumok előnyeivel, míg mások inkább fogékonyak.

  5. A jó mentális egészség ösztönzése

  A kutatások azt sugallják, hogy a probiotikus joghurt fogyasztása jótékony hatással van az ember mentális egészségére.

  Egy 2016. évi tanulmány megállapította, hogy azok a munkavállalók, akik napi 100 gramm probiotikus joghurtot evett, vagy napi probiotikus kapszulát vettek, kevesebb stressz, depresszió és szorongás tapasztalható, mint azok, akik nem.

  Ez a hatás valószínűleg a bél és az agy kapcsolatának, valamint a bél azon képességének köszönhető, hogy neurotranszmittereket készítsenek, például szerotonin és dopamin.

  6. Az izomtömeg építése

  A fehérjeben gazdag ételek, például a görög joghurt, elősegíthetik az izomtömeg felépítését. A kutatások azt mutatják, hogy a magas fehérjetartalmú étrend növelheti az izomtömeget az ellenállási edzés során.

  7. A vérnyomás csökkentése

  A görög joghurt a probiotikus erjesztett tej egyik formája, amely csökkentheti a vérnyomást.

  A 14 tanulmány 2013. évi metaanalízise, amely több mint 700 résztvevővel foglalkozik, megállapította, hogy a probiotikumokkal rendelkező erjesztett tej elősegíti a vérnyomás csökkentését.

  A kutatás azonban nem meggyőző. Egy másik, 2015 -ös tanulmány, amely 156 túlsúlyos résztvevővel foglalkozik, megállapította, hogy a probiotikus joghurt étkezése nem befolyásolta a vérnyomást és az egyéb szív- és érrendszeri kockázatokat.

  8. A 2. típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése

  A görög joghurt csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát, ez az állapot, amely befolyásolja a test vércukorszintjét.

  A kutatók több joghurtot, bár nem más tejtermékeket kötöttek, a 2. típusú cukorbetegség kockázatához kapcsolódtak, a 2014 -es tanulmány szerint.

  Hogyan lehet enni a görög joghurtot

  A görög joghurt élvezésének számos módja van, beleértve:

  • reggeli vagy desszert tál banánnal és áfonyával.
  • A tejföl helyett chili feltöltéseként
  • A krém helyett levesek tetejeként
  • A kekszet vagy a kenyérre terjedt vaj helyett. li
  • Tészta szósz kiegészítése az extra krémességhez

  Összegzés

  A hagyományos módon előállított görög joghurt hasznos lehet az ember egészségének szempontjából.

  A görög joghurt sok potenciális egészségügyi előnye a magas fehérjetartalmához kapcsolódik. A fehérjében gazdag étrend segíthet csökkenteni az éhséget, fokozhatja az anyagcserét és az izom felépítését.

  A görög joghurt kiváló kalciumforrás, amely javíthatja a csontok egészségét. Olyan probiotikumokat is tartalmaz, amelyek támogatják az egészséges baktérium -egyensúlyt a bélben.

  A görög joghurt fogyasztása alacsonyabb vérnyomáshoz és a 2. típusú cukorbetegség alacsonyabb kockázatához kapcsolódhat.

  Az emberek élvezhetik a görög joghurtot az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként.

  • Bones/ortopédia
  • Gyomor -bél/gastroenterológia
  • Táplálkozás/étrend

  Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  A magas vérnyomás mindig rossz? A

  hipertónia vagy a magas vérnyomás számos egészségi állapot kockázati tényezője, ideértve a szív- és érrendszeri problémákat, a cukorbetegséget és más anyagcserét. A magas vérnyomás azonban mindig aggodalomra ad okot? Az új megállapítások megkérdőjelezik ezt a feltételezést. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központjainak (CDC) szerint az Egyesült Államokban a

  legfeljebb 75 millió felnőttnek magas a vérnyomás.

  Mi a magas vérnyomás? Nos, nehéz pontosan megválaszolni ezt a kérdést, mivel a szakemberek továbbra is vitatkoznak, mi számít a normál vérnyomásnak.

  Különböző szervezetek jelenleg eltérő iránymutatásokat kínálnak a magas vérnyomásról.

  Például a Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet magyarázza, hogy a felnőttek körében a magas vérnyomás „140 mm Hg [millimiter higany] vagy annál magasabb szintű szisztolés szisztolés leolvasása”.

  Az American Heart Association (AHA) azonban azt sugallja, hogy a magas vérnyomás akkor fordul elő, amikor egy személy szisztolés vérnyomása 130 mm vagy annál magasabb. Eközben a CDC úgy véli, hogy a szisztolés vérnyomás 120–139 mm Hg -os szisztolés vérnyomásnak csak a magas vérnyomás „veszélyeztetett”.

  Általánosságban elmondható, hogy az orvosok azt tanácsolják a betegeiknek – különösen az idősebb felnőtteknek -, hogy folyamatosan figyeljék saját vérnyomásukat, és ellenőrizzék azt.

  Ez annak biztosítása, hogy ne érje el a hipertónia küszöbét, amelyet sok egészségügyi szakember többek között a szívbetegség és a stroke kockázati tényezőjének tart.

  Most azonban egy tanulmány, amelyet a Charité – Universitätsmedizin Berlin kutatói végeztek, azt sugallja, hogy néhány idős embernek nem lehet más egészségügyi problémákkal szembesülni, ha magas vérnyomásuk van.

  Valójában a kutatók megjegyzik, hogy a 80 -as éveikben néhány ember is láthat néhány előnyt.

  Contents