A hüvelyi és a hüvelyi outs

A hüvelyi és a hüvelyi outs

hüvelyi és csikló orgazmus, a g-folt, a vulva és a csikló: a női nemi szervek és az izgalomban és az orgazmusban való részvételük rejtélyben borítva van –

Az egyre inkább digitális világunkban a szex és a női testkép gyakran téves bemutatott. Ugyanakkor a szex boldoggá teszi az embereket, és fontos szerepet játszik a társadalmi kötésben, valamint a mentális és fizikai egészségben.

Tehát itt az ideje, hogy demisztizáljuk a női nemi szervekről és a szexuális élvezetben betöltött szerepükről szóló általános tévhit.

Ragyogóan rávilágítunk arra, hogy a hüvely, a vulva és a klitoris hogyan működnek, valamint arról, hogy a megfoghatatlan G-pontról és a női orgazmusról jelenleg ismertek.

Belül és kívül: A hüvely és a vulva

A hüvely az izomcső, amely a méhnyakhoz kapcsolódik, amely a méh alsó része.

Születési csatornának is nevezve, a hüvely lehetővé teszi a vér és a sejtek menstruációjában történő áthaladását, a sperma bevezetését a szex alatt, valamint a csecsemő és a placenta szülés a terhesség végén.

A hüvelynek csak korlátozott számú idegvégződése van, amelyről úgy gondolják, hogy fontos, hogy segítse a nőket a szülés fájdalmának megbirkózásában.

A női nemi szervek külső része a vulva. A labia majora, vagy a külső redő, a labia minora, vagy a belső redő, a húgycső és a csiklóból áll. A vulva alakja és mérete minden nő számára egyedi.

Egy olyan tanulmányban, amelyben 32 nő, Dr. Haim Krissi, a Soroka Egyetemi Orvosi Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszékén, a Negevi Ben-Gurion Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszékén-, és a csapat jelentős hatótávolsággal talált egy jelentős hatótávolságra A vulva különböző részeinek hossza és szélessége.

A csikló: A szexuális izgalom kapuja

Miközben sokan azt gondolják, hogy a csikló egy kicsi hely a hüvelyi nyílás felett, valójában sokkal nagyobb komplex. A legszembetűnőbb rész a Glans, amely átlagosan 16 milliméter hosszú. Ez az a rész, amelyet a legtöbb ember ismeri.

A glanokat a prepuce borítja, amely a hüvelyi labia képződött bőr. Vannak, akik az előkészítést fitymahoz hasonlítják. A szemhéj belsejében rejtve a csikló többi része, és az egész komplex alakja hasonló a péniszhez, teljes hossza 9 és 11 centiméter között van.

A csikló erekciós szerv, és úgy gondolják, hogy a női szexuális izgalom középpontjában áll.

A Journal Clinical Anatomy folyóiratban közzétett 2015. évi áttekintésben, Dr. Rachel N. Pauls – a női medencefenékgyógyászat és az rekonstrukciós műtét megosztása alapján, a Trihealth/Good Samaritan Kórházban, Cincinnati, OH – A klitorist írja le. mint „[…] az orgazmikus válasz központja”.

A csikló erősen beidegződött, az idegrostok sűrűbb koncentrációjával a glanákban. Ezek az idegrostok a stimulációra reagálnak azáltal, hogy a csikló erektilis szöveteinek duzzanatát okozják.

Ahogyan Dr. Pauls elmagyarázza: „Fontos megjegyezni, hogy a glanák közvetett stimulálása központi szerepet játszik a nők szexuális izgalmában, ám a glanák sűrű beidegzése rendkívüli érzékenységhez vezethet a közvetlen stimuláció során.”

Ezt mondva, a csikló nem az egyetlen része a női nemi szerveinek, amelyek némelyik szerint izgalomhoz vezethetnek. A titokzatos G-pont, amelyet állítólag a hüvelyben helyeznek el, ugyanúgy jóváírják.

létezik-e a g-pont?

Az úgynevezett Gräfenberg-folt, vagy a G-Spot-amelyet a német születésű orvos, Ernst Gräfenberg neveztek el-, sok vita témája.

Míg Gräfenbergnek széles körben elismerték az állítólagos folt megtalálását, amely garantáltan szexuális izgalmat eredményez, a nevet valójában Dr. Frank Addiego és munkatársai készítették a Journal of Sex Research 1981 -es cikkében.

Azóta a korlátlan élvezetet ígérő megfoghatatlan struktúra vadászata azóta.

Dr. Adam Ostrenski Szülészeti és Nőgyógyászati Nemzetközi Folyóirat -folyóiratban – a Szentpétervári Nőgyógyászati Intézetből, és munkatársai az elülső idegcsomagok gyűjteményének írják le, vagy elülső vagy elülső , a hüvely fala.

Az MRI szkennelések felhasználásával, Anastasios Mpotsaris – a németországi Köln Egyetemi Kórházból -, és a munkatársak „megkülönböztetett morfológiai entitást” találtak az azonos helyen lévő vizsgálati alanyok 62 % -ában.

Ez azt jelenti, hogy a keresés véget ért? Nem; Nem minden szakértő ért egyet. Dr. Vincenzo Puppo-az olaszországi bolognai Centro Italiano Sessuologica-ból-a klinikai anatómia folyóiratban szereplő cikkben kijelenti, hogy nincs olyan tudományos vagy orvosi bizonyíték, amely alátámasztja a G-spot létezését.

Ehelyett azt írja: „A G-Spot egy többmillió dolláros üzlet középpontjában állt: G-Spot amplifikáció, más néven G-Spot Augmentation, G-Spotplasztika vagy G-lövés, egy kozmetikai műtéti eljárás, amely ideiglenesen növeli annak méretét és érzékenységét, amit egyesek szerint a G-pont […]. ”

Ezt az érzetet Dr. Pauls visszhangozza, aki összefoglalja, hogy nincs olyan tudományos vagy anatómiai bizonyíték, amely alátámasztja a G-pont létezését.

Tehát a G-ponton lévő zsűri még mindig ki van kapcsolva. Akár G-Spot stimulációval vagy sem, a női orgazmus titokzatos és ellentmondásos téma marad.

Mi történik az orgazmus alatt?

A vita a célról és az útvonalakról, amelyek a nők orgazmust tapasztalnak, valószínűleg olyan régi, mint az orvostudomány.

Bár a férfi orgazmus evolúciós szempontból egyértelmű szerepet játszik, mivel központi szerepet játszik az emberi faj terjedésében, a szakértők nem tudtak egyetérteni a női orgazmus hasonló „céljában”. –

Fiziológiai szempontból a szexuális izgalomhoz vezető út egyértelmű.

Dr. Pauls elmagyarázza: „Egyszerűsített értelemben a nemi izgalmat a medence régiójának fokozott véráramlása jellemzi. A nőstényeknél ez az érrendszeri áramlás a csiklógondozást és az erekciót, valamint a vulvár duzzanatát és a folyadék hüvelyi [szekrécióját] eredményezi. ”

“Ha elérik a küszöböt, az orgazmus követheti az izgalmat. A [idegpályák] aktiválása a medencefenék -csontváz izom összehúzódásait kiváltja, amelyek kísérik a szexuális elégedettséget ” – tette hozzá.

Tehát úgy kell tekintenünk, hogy az orgazmusokat egyszerűen az idegeink által termelt reflex eredménye? Mint a biológiában oly gyakran, a dolgok bonyolultabbak. Idegeink természetesen átadják az érzékszervi jeleket az agyunknak, ahol a tanulmányok kimutatták, hogy a szexuális élvezetet hasonlóan feldolgozzák, mint a többi élvezet.

“[…] Az elme lehet a végső szexuális szerv, amely anatómiával kombinálva növelheti a szexuális élvezetet.”

Dr. Pauls

A hüvelyi és a klitorális orgazmus

A legnagyobb női élvezetet okozó végső központ továbbra is a vita témája. Két versengő elmélet létezik: a hüvelyi és a klitorális orgazmus.

Dr. Puppo szerint a „hüvelyi orgazmus” kifejezés félrevezető. Azt mondja, hogy „a hüvelynek nincs olyan anatómiai szerkezete, amely orgazmust okozhat”. Ehelyett: „A„ hüvelyi ”orgazmus, amelyet egyes nők jelentenek, mindig a környező erekciós szervek okozzák” – magyarázza.

Dr. Puppo tovább hangsúlyozza: „A hüvelyben lévő ujjú orgazmusok minden nőben lehetségesek, de a partnernek a kezét körben is mozgatnia kell, hogy stimulálja az összes női erekciós szervt.”

Az érvelés másik oldalán Stuart Brody professzor pszichológus, aki azt állítja, hogy a pénisz-hüvelyi közösülés a hüvelyi orgazmus útja, amely szerint nagyobb szerepet játszik a szexuális elégedettségben.

A Journal Socialaffektív idegtudományi folyóiratban közzétett áttekintésben & amp; Pszichológia, professzor James G. Pfaus – a kanadai montreali Concordia Egyetem Pszichológiai Tanszékén – írja: „Valószínű, hogy a nők óriási képességgel rendelkeznek sokféle típusú orgazmus megtapasztalására […] A szubjektív tapasztalat nem az szükségszerűen ugyanaz az egyes nőknél, és akár különbözhetnek minden alkalommal, amikor egy nőnek van egy. ”

Dr. Pauls azt is kiemeli, hogy „[…] A hüvelyi nyomás a szexuális aktivitás során tapadást, rezgést és klitorális stimulációt eredményezhet”.

“Ezért a legjobb esetben problematikus a„ klitorális orgazmust ”olyan jelenségként, mint a„ hüvelyi orgazmustól ”különbözõ jelenségként” – tette hozzá.

Mivel a női nemi szervek egyes részei nagyon közel állnak egymáshoz, nehéz egy adott foltot azonosítani az öröm legfontosabb útvonalaként.

Az egyik kérdés, amely megmarad, az, hogy szükség van -e a különféle orgazmusok meghatározására.

tényleg számít?

Minden nő szexuális öröme és orgazmus egyedi. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nőknek csak 6 % -a azt mondja, hogy minden szexuális alkalommal érik el az orgazmust.

A nők szexuális élvezetének kutatásában részt vevők azzal érvelhetnek, hogy az orgazmushoz vezető útvonalak jobb ismerete segíthet azoknak, akik küzdenek a kívánt elégedettség elérésében. Az orgazmus azonban a szex élményének csak egy része.

„Talán itt az ideje” – mondja Pfaus professzor -, hogy abbahagyja a nők orgazmusának szociálpolitikus entitásként való kezelését a különböző oldalakkal, és elmondja a nőknek, hogy mit tudnak megtapasztalni és nem tudnak megtapasztalni. ”

A szexuális elégedettség egyedülálló koncepció. Akár klitorális stimulációból, akár más útvonalból származik, a nap végén a legjobb elégedettség mértéke az érintettek élvezete.

  • Pszichológia/pszichiátria
  • Szexuális egészség/STDS
  • Női egészség/nőgyógyászat