В крайна сметка има рецепти, които имат 00% покълнало зърно.

В крайна сметка има рецепти, които имат 00% покълнало зърно.

Нуждаеше се от малко насърчение, за да продължи да яде натрошените части, но той ядеше около половината от купата си като цяло. „Това е напълно вярно за нас, че колкото по -ангажиран е в кухнята, толкова по -голяма е вероятността да яде нещо. Двамата с Мат готвят почти всяка вечер, а аз работя върху начините да го включа повече в къщата си.

Обичах бисквитките с шоколадов къс хляб за десерт. (Той казва, че са фъстъчено масло във видеото, защото той и Мат поставят фъстъчено масло на бисквитките предната вечер.)

Мис Рита и госпожица Кристина, дуото на майката-дъщеря, която управлява лагера, са невероятни и Те казаха, че Mazen свърши чудесна работа (и имаше и отлични маниери!)

Cville приятели, можете да разберете всички подробности за бъдещи дни за обогатяване и лагери на уебсайта им тук. Дати за 2017 г., които ще дойдат скоро. и техните гости. Те подчертават качеството над количеството. Те насърчават работата по -интелигентно, а не по -трудно. Те препоръчват аутсорсинг на това, което не обичате, за да можете да се съсредоточите върху това, което правите. По -специално Джена Кучър беше толкова вдъхновяваща. Искам да прилича повече на нея. Не казвам, че желая империя с много милиона долара, но си питам какви уроци мога да взема от Джена и да кандидатствам за моя собствен бизнес.

SEO е най -доброто и най -лошото

През последното тримесечие на 2019 г. наех Hashtagjeff, водещ гуру за оптимизация на търсачките, за да извърша одит на Kerf и да ми дам съвет как да почистя моя сайт. Имам 12 години публикации – над 7200 !! Нека ви кажа, че това е бил процес. Интернет драстично се промени, откакто за първи път започнах да правя блогове (както знаете!) Блоговете преди са били дневници. Сега се очаква да имаме ресурсни центрове и да пишем съдържание с дълга форма, което обхваща всеки ъгъл на тема. Видът на публикациите, на които е основан Керф, и видът, от който се радвам да пиша, като резюме през уикенда, се считат за „пух“. Те са забавни за дългосрочните читатели на блогове, но не правят абсолютно нищо, за да помогнат на вашия уебсайт да расте.

Добрата новина е, че имам много по-стари публикации от 2013-2019 г., които имат практична и полезна информация . Лошата новина е, че никой никога не ги вижда, защото са погребани в моите архиви и не са написани, така че Google да ги прочете добре. Една от целите ми през тази година е да усъвършенствам някои от тези публикации, да добавя завъртане на 2020 г. въз основа на настоящото ми мислене и да им дам нов живот. Друга цел е да направим Керф по -удобно за потребителите, така че читателите както нови, така и стари могат по -лесно да намерят съдържанието ми. Повтарям: SEO е най -доброто и най -лошото !!

каква посока ще отиде Керф?

Kerf е построен върху количеството над качеството. Написвах 21 публикации „пух“ седмично. Хората бяха шокирани, когато казах, че публикувах три пъти на ден, но винаги отговарях, че съдържанието ми се генерира автоматично – винаги ядех повече храна! Интернет се въртеше около рекламите на банерите тогава, така че количеството беше крал. Колкото повече сте публикували, толкова повече прегледа на страниците ви е получил сайта, толкова повече пари сте печелили. (Моите PageViews достигнаха своя връх на седмицата, която Mazen се роди, удряйки над 2 милиона този месец.)

В наши дни, Seo Aka Quality, е крал. Писането за ежедневието е лесно. Създаването на вида качествено съдържание, което е полезно и осигурява стойност отнема много повече време. Не можете да правите и двете едновременно, без да максимирате работното си време или да наемете екип, който да ви помогне. Не искам да възлагат публикациите си, защото вие сте тук за гласа ми, а не на някой друг. Затова трябва да забавя темпото си за публикуване, за да мога да осигуря както качествено съдържание, така и да хвана Kerf до скорост. Никъде не отивам; Просто се измествам и се развивам с онлайн думата.

онези от вас, които четат за живота ми от 12 години – да не се притеснявам – все пак ще пиша за нашия живот и приключения. Просто може би не толкова често, както обикновено. Ще видим. Плюс това винаги има Instagram за ежедневни неща. Не можете да станете много по -реални от видовете неща, открити в Instagram истории

Моят бъдещ фокус

Отнех много време през последните няколко месеца, за да разгледа какво моето Нишата е. Ако не споделя всеки.single.meal. Вече, тогава какво е това? Аз също се запитах какво ми харесва да пиша най -много. Двете теми, които съм се настанил, са: здравословно мислене и простота.

Здравословен начин на мислене

Тук влизат истинска храна и хранене. Това, което винаги съм бил привлечен, е Психологията на уелнес. Какво ни мотивира и как да превърнем избора в навици? Преди да стане регистриран диетолог, не са ме интересува най -много микроелементите или физиологията. Именно страната на храненето се отразява на промяната и мотивацията на поведението. Как нашето мислене влияе върху здравето ни?

простота

Това е чадърният термин за всички други любими теми: домашен чист дом, родителство, хакове за живот, бюджетиране, чиста красота, Баланс между професионален и личен живот, свободно време, дори мода. Мозъкът ми жадува за простота, както жадувам за зеле и овесени ядки. Как можем да балансираме просто с хаоса на ежедневието? Как можем да работим и да играем по -умно, а не по -трудно? Как можем да създадем домашно пространство, което да се чувства спокойно и подредено и релаксиращо? Как можем да готвим и план за хранене, без да харчим цял ден в кухнята?

Как смятам да работя по -интелигентно

Обикновено, когато седна до компютъра си за определен период от време, аз Гледам напред през следващата седмица и виждам пет дни публикации за попълване. Често съм толкова фокусиран върху график за публикуване, че се втурвам в публикации, нетърпелив да ги проверя от списъка. Намирам се за претоварен и отзад, което се разлива във времето с децата ми. Вместо да създавам списък с публикации, които трябва да се покачват навреме, за да попълнят седмица на календара (срокове, които създадох без истинска визия), бих искал да седна до 3-4 часа блок работно време и да работя върху каквото и да било потоци. Ако това означава три публикации за следващата седмица, вместо пет, тогава това ще публикувам.

Също така искам да имам време да работя и в блога: почистване на моя сайт, което прави публикациите по -лесни за Намерете, SEO оптимизиране и уплътняване на по -старото съдържание. Плюс странични проекти: Създаване на обмислени имейли за моите списъци, евентуално писане на електронна книга в организацията на дома, наставничество на моя екип за красота.

V i s i o n

Всичко това се свежда до: Ние работим за това, че работим за: Ние работим за: Ние работим за това, че работим за: Ние работим за: Ние работим за: Работим за правя пари. Но и да дадем целта на живота си. Къде искам да бъда след 5 години? 10 години? Обмислих да оставя Керф да избледнее, но реших, че това ще бъде толкова пропусната възможност. В момента съм в гъстата на родителските малки деца, което прави баланса малко по -труден, но обичам този блог. И аз обичам всички вас. И да отстъпите назад би било забавно за минута и тогава съм 100% сигурен, че ще съжалявам. Така че вместо да отстъпя назад, аз пристъпвам напред, с нови искрящи очила и казвам: Къде мога да отида, което ще бъде вълнуващо, смислено, полезно, целенасочено и забавно?

Както винаги, бих искал да Обичайте своите мисли, пожелания, молби и насърчение! Моля, споделете в коментарите.

Още публикации от Kath:

Съставки:

1 Резен бекон1/2 Голяма ябълка (около 1/2 чаша нарязана?) 5 яйца2 с.л. Milk2 филийки швейцарско сирене, нарязани на кубчета (или просто използвайте настърган) 1/2 чаша настърган чедър чийсепин кошер солница broiler.chop бекон на парчета и кафяв. По средата на готвенето на бекон добавете нарязаната ябълка и гответе няколко минути, докато ябълката омекне. Смесете яйца с мляко, чедър и сол. Изсипете върху бекон и ябълка. Покрийте с швейцарско сирене. Място фритата под бройлер (в безопасен тиган!) В продължение на 3-5 минути, до кафяво и балонче. Това е вкусно плътен и пшеничен хляб. Мисля, че вероятно е най -подходящо за дълъг багет, който ще сервирате с вечеря, а не с сандвич хляб. Преди да вляза в рецептата, Lemme дайте малко предистория:

Затова наскоро отидох в библиотеката и проверих пълнозърнестите хлябове на Питър Райнхарт. Райнхарт и книгите му често са възхвалявани, че са добър учител. Особено виждам чирака на хляб Бейкър (който не съм чел), посочен като най -доброто място, за да започне напълно начинаещ хлебар. Пълнозърнестите хлябове бяха приятни и научих някои много важни техники, но цялостната ми критика към книгата е, че това е най -вече книга за рецепти.

Той има много специфична методология за приготвяне на пълнозърнести хляб, но аз Не мислете, че той го обяснява достатъчно добре на читателя. Както можете да се досетите, искам да знам всичко зад рецептата, за да мога да прехвърля тези знания на други рецепти. За съжаление, рецептите на Райнхарт стават жертва на нещо, което той критикува в началото на книгата, когато описва пътя му да стане хлебар: „Зададох много въпроси на младите, дългокоси пекари, но никой от тях наистина не знае много за хляба Освен как да следваме процедурите, предадени от пекарите с дълги коси, които са заменили. „Ако следвате тези стъпки и направите няколко корекции за времето, обикновено се оказва доста добре“ беше общото отношение. “ След като прочетох книгата няколко пъти и прочетох някои от ключовите рецепти много, много пъти, най -накрая осъзнах нещо много важно:

Ако книгата на Хамелман е всичко за разбирането на съотношението на брашното към водата, тогава това Книгата е за ензимната активност. Ако сте чели другите ми рецепти и коментари в блога, ще забележите, че не съм направил твърде много 100% пълнозърнести хляб. Това е най -вече защото основната ми цел на печене на хляб е да правя сандвичи, а аз харесвам сандвич хлябът да е пухкав, както по текстура, така и по калорични причини. Проблемът с пълнозърнестите хлябове е добавянето на твърди частици, които разкъсват дупки в глутен и предотвратяват по -обемно покачване. Вижте Експеримент №1 на хляба №1 за повече подробности тук.

Добре, че Рейнхарт има блестящо решение тук: Повечето пекари за хляб (включени аз) правят хляба си на два етапа: На 1 ден те изграждат предварително ферма (понякога съдържащи кисела тесто) и на 2-ти ден те комбинират предварителното ферма с повече брашно, вода и други различни съставки. Методът на Райнхарт е да се възползва от тази вода, която обикновено би се добавила на втория ден. Така че това, което прави, е да изгради предварителна ферма в един контейнер, а във втори контейнер той изгражда Soaker. A Soaker всъщност няма точно определение при изработката на хляб, така че за своите цели той определя всяка смес, която има брашно и вода, но няма мая като сок. Причината, която мисля, че използването на A Soaker е Genius е:

Когато всякакъв вид брашно се накисва във вода за продължителен период от време, глутенът получава огромен начален старт в развитието. Двата протеина, които съставляват глутен, започват да се обединяват, което прави тестото по -ковък и подпомага окончателното смесване (тестото „се събира“ по -бързо). Позовах се на „твърди частици, които разкъсваха дупки в глутен“. Ако успеем да намалим техните щети, може би можем да получим по -малко плътен хляб. По -добрето брашно инициира ензимната активност. При изработката на хляб основните ензими, за които ни интересува, имат една функция: превръщането на сложни нишестета в прости захари. Тогава маята ядат простите захари и ние се уверяваме. Скуерът дава начало на този процес и в резултат на това: по -изпускане.

Ще призная, че бях впечатлен от ефектите, които накикът имаше върху този хляб. Когато дойдох да го проверя по време на първичната ферментация, се изненадах колко много се е повишило. Това определено не беше всички пшенични тухли, с които съм твърде познат. Въпреки това, все още беше твърде гъсто за създаването на сандвич.

Другото готино нещо, което научих от тази книга, е как да покълна зърна. Защо бихме искали да поникнем зърно? За пореден път всичко е за ензимите. Накисването означава по -прости захари, но в този случай ние не го правим само за маята, а и в наша полза: има вкус на по -сладък! И така, с рецептата:

супер пшеница хляб

Това е тридневен процес, но не се сплашвайте – ден 1 и 2 не изискват много усилия.

Ден 1

Днес започваме процеса на покълване. Кат ми купи няколко тежки зимни пшенични плодове от Earthfare – те изглеждат като почти всяко друго зърно, което сте виждали. Поставих 6oz (малко под 1 ° С) пшенични плодове в пластмасов контейнер и ги покрих със 12oz вода.

Нека това почива при стайна температура за 12-24 часа.

ден 2

Има три неща за вършене на ден 2. Първо трябва да източим пшеничните плодове. Ще забележите, че водата е доста кафява, а когато аз си полъх, миришеше изненадващо ферментирала. Reinhart ви казва да използвате тази дренирана вода, когато правите хляба си (което е това, което направих), или я пиете (има вкус на плоска, слаба бира) или поливайте вашите растения с него – много о ‘хранителни вещества.

След накисване, 6oz пшенични плодове тежиха 10oz. Изплакнете ги и ги върнете обратно в контейнера. Оставете го да седи на стайна температура за още 12 часа.

Второто нещо, което трябва да направим, е да изградим предварителното си ферми. Доста типична процедура тук, просто разбъркайте, докато се комбинират и омесете само докато всичко се включи и след това оставете да престои 12 часа при стайна температура:

66g брашно за хляб (.5c) 109g ww брашно (113g вода (.5c) 1g мигновено мая (.25t – нямате нужда от това, ако използвате стартер за кисело тесто)

Третото нещо, което трябва да се конструира, е накисвачът. Разбъркайте, докато се комбинира, омесете, докато Открийте повече тук не се включи равномерно, и почивайте 12 часа при стайна температура:

175g WW flour (1.5C)118g water (.5C)3g kosher salt (.5t)

Day 3

You’ll know that the wheat berries have sprouted because they’ll Имайте малко „опашка“, стърчаща от единия край:

Всъщност мисля, че следващия път ще удължа втората фаза от 12 до 24 часа, така че те ще бъдат малко по -разпространени. Това трябва да направи ги малко по -сладки. Сега трябва да ги прехвърлите през хранителен комбайн. Наистина можете да ги пулверизирате, ако искате, но не забравяйте да не вървите толкова дълго, че да генерирате топлина. Отидох за груб котлет (който беше Все още около комбиниран f ULL минута на обработка):

Ето милото на мястото преди смесване (L-R: Предварително фермиране на кисели тестове, накисване, плодове):

Малко странно добавяне на неща към The миксер, защото няма вода. Толкова съм свикнал да виждам брашното си да плува в басейн с вода и ме изнерви малко, че тестото няма да се събере правилно. Започнах, като взех парчета от всеки от трите контейнера по -горе и ги добавих на случаен принцип:

Нагоре добавих:

50g ww брашно (.5c) 5g кошерна сол (.5t) 25g Мед (1T) 1G мигновена мая (.25t)

Използвах миксера, за да събера всичко, но изглеждаше, че се напрегна от цялото това плътно тесто, така че в крайна сметка се смесих на ръка. Ето как изглеждаше окончателното смесено тесто:

Това е някак лудо колко малко беше, макар че си струва да се спомене, че тази рецепта има по -малко брашно от обичайните ми рецепти. Обикновено сложих 500 г брашно в хляб, но си мислех, че тъй като добавях цялото това покълнало зърно, ще ми трябва по -малко. В крайна сметка има рецепти, които имат 100% покълнало зърно. Така че в тази рецепта използвах 400 г брашно, поради което топката за тесто изглежда толкова мъничка.

Оттук нататък това е доста стандартно правене на почивка. Оставете да се издигнете за 2 часа, сгъвайки се след първия час.

След втория час, сгънете отново и поставете в тиган с хляб (или каквато и да е форма, която искате).

Contents