Τα μέσα και τα outs του κόλπου
κολπικός εναντίον του οργασμού του κλειτορίδα, του g-spot, του αιδοίου και της κλειτορίδας: τα γυναικεία όργανα του φύλου και η συμμετοχή τους στην διέγερση και τον οργασμό είναι περιβόητα στο μυστήριο .
Στον όλο και πιο ψηφιακό κόσμο, το φύλο και η γυναικεία εικόνα του σώματος συχνά παραπλανούνται. Ωστόσο, το σεξ κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική σύνδεση καθώς και στην ψυχική και σωματική υγεία.
Έτσι, ήρθε η ώρα να απομυθοποιήσουμε τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα γυναικεία όργανα του φύλου και τον ρόλο τους στη σεξουαλική ευχαρίστηση.
Θα λάμψουν ένα προβολέα για το πώς δουλεύουν οι κόλποι, αιδοί και κλειτορίδες, καθώς και σε αυτό που είναι σήμερα γνωστό για το αόριστο G-σημείο και τον θηλυκό οργασμό.
μέσα και έξω: ο κόλπος και ο αιδοίως
Ο κόλπος είναι ο μυϊκός σωλήνας που συνδέεται με τον τράχηλο, το οποίο είναι το κάτω μέρος της μήτρας.
που ονομάζεται επίσης κανάλι γέννησης, ο κόλπος επιτρέπει τη διέλευση του αίματος και των κυττάρων στην εμμηνόρροια, την εισαγωγή του σπέρματος κατά τη διάρκεια του φύλου και την παράδοση του μωρού και του πλακούντα στο τέλος της εγκυμοσύνης.
Ο κόλπος έχει μόνο περιορισμένο αριθμό νευρικών απολήξεων, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι σημαντικός για να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τον πόνο του τοκετού.
Το εξωτερικό τμήμα των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι το αιδοίο. Αποτελείται από το Labia Majora, ή την εξωτερική πτυχή, το Labia Minora, ή την εσωτερική πτυχή, την ουρήθρα και την κλειτορίδα. Το σχήμα και το μέγεθος του αιδοίου είναι μοναδικό σε κάθε γυναίκα.
Σε μια μελέτη που περιλαμβάνει 32 γυναίκες, ο Δρ Haim Krissi-από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Soroka στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev στο Ισραήλ-και η ομάδα βρήκε ένα σημαντικό εύρος στο Το μήκος και το πλάτος των διαφόρων τμημάτων του αιδοίου.
Η κλειτορίδα: η πύλη προς τη σεξουαλική διέγερση
Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κλειτορίδα είναι ένα μικρό σημείο ακριβώς πάνω από το κολπικό άνοιγμα, είναι, στην πραγματικότητα, ένα πολύ μεγαλύτερο συγκρότημα. Το πιο ορατό μέρος είναι το Glans, το οποίο έχει μήκος 16 χιλιοστών, κατά μέσο όρο. Αυτό είναι το μέρος που οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι εξοικειωμένοι.
Το glans καλύπτεται από το prepuce, το οποίο είναι ένα δέρμα που σχηματίζεται από τα κολπικά χείλη. Μερικοί άνθρωποι μοιάζουν με την Prepuce στην ακροατηρία. Κρυμμένο μέσα στο ηβικό οστό είναι το υπόλοιπο της κλειτορίδας και ολόκληρο το σύμπλεγμα έχει παρόμοιο σχήμα με το πέος, με συνολικό μήκος μεταξύ 9 και 11 εκατοστών.
Η κλειτορίδα είναι ένα στυτικό όργανο και θεωρείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της γυναικείας σεξουαλικής διέγερσης.
Σε μια ανασκόπηση του 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Anatomy, η Dr. Rachel N. Pauls – από τις διαιρέσεις της γυναικείας ιατρικής πυελικής δαπέδου και της ανακατασκευής στο Trihealth/Good Samaritan Hospital στο Cincinnati, OH – περιγράφει την κλειτορίδα ως “[…] το κέντρο για οργασμική απάντηση.”
Η κλειτορίδα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική, με την πιο πυκνή συγκέντρωση των νευρικών ινών που βρίσκονται στο Glans. Αυτές οι νευρικές ίνες ανταποκρίνονται στην διέγερση προκαλώντας διόγκωση των στυτικών ιστών της κλειτορίδας.
Όπως εξηγεί ο Δρ Pauls: “Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έμμεση διέγερση του Glans είναι κεντρική στη γυναικεία σεξουαλική διέγερση, αλλά η πυκνή εννεύρωση των Glans μπορεί να οδηγήσει σε ακραία ευαισθησία κατά την άμεση διέγερση”.
Αυτό λέγεται, η κλειτορίδα δεν είναι το μόνο μέρος των γυναικείων φύλων οργάνων που μπορούν να οδηγήσουν σε διέγερση, σύμφωνα με μερικούς. Το μυστηριώδες σημείο G, που λέγεται ότι βρίσκεται μέσα στον κόλπο, έχει πιστώνεται εξίσου.
υπάρχει το σημείο G;
Το λεγόμενο σημείο Gräfenberg ή το G-spot-το οποίο ονομάστηκε από τον γερμανικό γιατρό Ernst Gräfenberg-είναι ένα θέμα πολλών ισχυρισμών.
Ενώ ο Gräfenberg έχει πιστωθεί ευρέως με την εύρεση του υποτιθέμενου σημείου που εγγυάται ότι παράγει σεξουαλική διέγερση, το όνομα δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από τον Dr. Frank Addiego και τους συναδέλφους του σε ένα έγγραφο του 1981 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research.
Το κυνήγι για αυτή την αόριστη δομή που υποσχέθηκε απεριόριστη ευχαρίστηση ήταν από τότε.
Μελέτη σε ένα Διεθνές Περιοδικό Μαιευτικής και Γυναικολογίας από τον Δρ Adam Ostrenski – από το Ινστιτούτο Γυναικολογίας στην Αγία Πετρούπολη, FL – και οι συνεργάτες του το περιγράφουν ως μια συλλογή από δέσμες νεύρων μπροστά ή εμπρόσθια , τοίχος του κόλπου.
Χρησιμοποιώντας σαρώσεις MRI, Anastasios Mpotsaris – από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας στη Γερμανία – και οι συνάδελφοί του βρήκαν μια «ξεχωριστή μορφολογική οντότητα» στο 62 % των θεμάτων μελέτης στην ίδια θέση.
Αυτό σημαίνει ότι η αναζήτηση έχει τελειώσει; Οχι; Δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. Ο Δρ Vincenzo Puppo-από το Centro Italiano Sessuologica στη Μπολόνια της Ιταλίας-δηλώνει σε ένα άρθρο στην κλινική ανατομία του περιοδικού ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά ή ιατρικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη του G-spot.
Αντ ‘αυτού, γράφει: “Το G-spot έχει γίνει στο επίκεντρο μιας επιχείρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων: ενίσχυση G-spot, που ονομάζεται επίσης αύξηση του G-spot, G-Spotplasty ή το G-shot, είναι μια διαδικασία καλλυντικής χειρουργικής για την προσωρινή αύξηση του μεγέθους και της ευαισθησίας του τι πιστεύουν ότι είναι το σημείο G […]. ”
Αυτό το συναίσθημα αντανακλάται από τον Δρ Pauls, ο οποίος συνοψίζει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά ή ανατομικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη του σημείου G.
Έτσι, η κριτική επιτροπή για το G-spot εξακολουθεί να είναι έξω. Είτε με διέγερση με το σημείο G είτε όχι, ο θηλυκός οργασμός παραμένει ένα μυστηριώδες και αμφιλεγόμενο θέμα.
Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του οργασμού;
Η συζήτηση για το σκοπό και τις διαδρομές που οδηγούν σε γυναίκες που βιώνουν οργασμό είναι πιθανώς τόσο παλιές όσο η ιατρική επιστήμη.
Αν και ο αρσενικός οργασμός έχει σαφή ρόλο από εξελικτική άποψη, καθώς είναι κεντρικό στοιχείο της διάδοσης του ανθρώπινου είδους, οι εμπειρογνώμονες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε παρόμοιο “σκοπό” για το θηλυκό οργασμό .
Από φυσιολογική άποψη, η πορεία προς τη σεξουαλική διέγερση είναι απλή.
Ο Δρ Pauls εξηγεί, “Με απλοϊκούς όρους, η διέγερση των γεννητικών οργάνων χαρακτηρίζεται από αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της πυέλου. Στα θηλυκά, αυτή η αγγειακή ροή έχει ως αποτέλεσμα την κλειτορίδα και την ανέγερση και τη συνοδευτική διόγκωση των αιδοίων και την κολπική [έκκριση] του υγρού “.
“Εάν επιτευχθεί ένα όριο, ο οργασμός μπορεί να ακολουθήσει τη διέγερση. Η ενεργοποίηση των [νευρικών οδών] ενεργοποιεί τις συστολές του πυελικού δαπέδου που συνοδεύουν τη σεξουαλική ικανοποίηση “, προσθέτει.
Έτσι, πρέπει να βλέπουμε τους οργασμούς ως απλά το αποτέλεσμα του αντανακλαστικού που παράγεται από τα νεύρα μας; Όπως τόσο συχνά στη βιολογία, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Τα νεύρα μας, φυσικά, μεταδίδουν αισθητήρια σήματα στον εγκέφαλό μας, όπου μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση επεξεργάζεται παρόμοια με άλλα είδη ευχαρίστησης.
“[…] Το μυαλό μπορεί να είναι το απόλυτο σεξουαλικό όργανο, το οποίο σε συνδυασμό με την ανατομία μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική απόλαυση.”
Ο Δρ. Pauls
Ο κόλπος εναντίον του Orgasm
Το τελικό κέντρο που προκαλεί τη μεγαλύτερη γυναικεία ευχαρίστηση παραμένει θέμα συζήτησης. Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές θεωρίες: ο κόλπος και ο οργασμός του κλειτορίδα.
Σύμφωνα με τον Δρ Puppo, ο όρος “κολπικός οργασμός” είναι παραπλανητικός. Λέει ότι “ο κόλπος δεν έχει ανατομική δομή που μπορεί να προκαλέσει οργασμό”. Αντ ‘αυτού, “ο« κολπικός »οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες προκαλούνται πάντα από τα γύρω στυτικά όργανα», εξηγεί.
Ο Δρ. Puppo υπογραμμίζει περαιτέρω: “Οι οργασμοί με ένα δάχτυλο στον κόλπο είναι δυνατοί σε όλες τις γυναίκες, αλλά ο συνεργάτης πρέπει επίσης να μετακινεί το χέρι σε έναν κύκλο για να τονώσει όλα τα θηλυκά στυτικά όργανα”.
Από την άλλη πλευρά του επιχειρήματος είναι ο ψυχολόγος, ο καθηγητής Stuart Brody, ο οποίος υποστηρίζει ότι η σεξουαλική επαφή του πέους είναι η διαδρομή του κόλπου οργασμού, τον οποίο λέει ότι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση.
σε μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Socoaffective Neuroscience & amp; Η ψυχολογία, ο καθηγητής James G. Pfaus – από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά – γράφει: “Είναι πιθανό οι γυναίκες να έχουν τεράστια ικανότητα να βιώσουν οργασμούς πολλών διαφορετικών τύπων […] η υποκειμενική εμπειρία του δεν είναι αναγκαστικά το ίδιο για κάθε γυναίκα και μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά που μια γυναίκα έχει ένα. ”
Ο Δρ Pauls υπογραμμίζει επίσης ότι «η πίεση στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε έλξη, δόνηση και διέγερση κλειτορίδα».
“Είναι επομένως προβληματικό στην καλύτερη περίπτωση να ορίσουμε έναν« οργασμό κλειτορίδας »ως ένα φαινόμενο διαφορετικό από έναν« κολπικό οργασμό »,” προσθέτει.
Επειδή τα μεμονωμένα μέρη των γυναικείων οργάνων του φύλου βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο, είναι δύσκολο να εντοπιστεί ένα συγκεκριμένο σημείο ως η τελική διαδρομή προς την ευχαρίστηση.
Μια ερώτηση που παραμένει είναι εάν είναι απαραίτητο ή όχι να έχουμε έναν ορισμό διαφορετικών τύπων οργασμών.
Έχει πραγματικά σημασία;
Η σεξουαλική ευχαρίστηση κάθε γυναίκας και ο οργασμός είναι μοναδικός. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μόνο το 6 % των γυναικών λένε ότι φτάνουν στον οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ.
Όσοι εμπλέκονται στην έρευνα της γυναικείας σεξουαλικής ευχαρίστησης μπορεί να υποστηρίξουν ότι η καλύτερη γνώση των διαδρομών προς τον οργασμό μπορεί να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται να επιτύχουν την ικανοποίηση που επιθυμούν. Αλλά ο οργασμός είναι μόνο ένα μέρος της εμπειρίας του σεξ.
“Ίσως είναι καιρός”, λέει ο καθηγητής Pfaus, “να σταματήσει να θεραπεύει τον οργασμό των γυναικών ως κοινωνικοπολιτική οντότητα με διαφορετικές πλευρές λέγοντας στις γυναίκες τι μπορούν και δεν μπορούν να βιώσουν”.
Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι μια μοναδική ιδέα. Είτε προέρχεται από την κλειτορίδα ή μια άλλη διαδρομή, στο τέλος της ημέρας, το καλύτερο μέτρο ικανοποίησης είναι η ευχαρίστηση που βιώνουν οι εμπλεκόμενοι.
- Ψυχολογία/Ψυχιατρική
- Σεξουαλική υγεία/STDS
- Γυναικεία υγεία/γυναικολογία